Wat is een Marketingdirecteur en welke functies heeft hij of zij? - Mailrelay (2024)

Het is gebruikelijk dat bedrijven boven een bepaalde omvang een Marketingdirecteur hebben.

Deze afdeling en de daarin uitgevoerde functies beginnen een belangrijk gewicht te krijgen in de mondiale strategie van de organisatie. En dat vereist een hoger specialisatieniveau, zoals het niveau dat we vandaag in dit artikel behandelen kan bieden.

Een MKB-bedrijf beschikt doorgaans al over dit cijfer, omdat het bedrijf sleutelposities nodig heeft met afdelingsverantwoordelijkheden die een adequaat intern management mogelijk maken, zodat het het gebudgetteerde budget voor dat jaar kan halen.

Laten we eens kijken watis precies een marketingdirecteur, de belangrijkste functies, het salaris waartegen het werkt en iets belangrijks:hoe je een goede professional kunt zijn in deze functie.

  • 1 ·Wat is een Marketingdirecteur?
  • 2 ·Welke functies heeft een Marketingdirecteur?
    • 2,1 *1. Maak het bedrijfsmarketingplan
    • 2,2 *2. Implementeer het marketingplan
    • 2,3 *3. Leid de afdeling en verbind de strategie met de rest van het bedrijf.
    • 2,4 *4. Samenwerken met de commerciële afdeling
    • 2,5*5. Wees op de hoogte van de tools en innovatie die op het gebied van marketing worden gegenereerd.
  • 3 ·Wat zijn de belangrijkste vaardigheden om een ​​goede Marketing Directeur te zijn?
    • 3.1 1*. Leiderschap
    • 3,2 2*. Strategische visie op het bedrijf
    • 3,3 3*. Organisatorisch en analytisch vermogen
    • 3,4 4*. stress verdragen
    • 3,5 5*. Wees creatief en open-minded
    • 3,6 *6. emotionele intelligentie
    • 3,7 *7. Amar el Marketing
  • 4 ·Hoeveel verdient een Marketingdirecteur?
  • 5 · Massa-e-mail, het werkinstrument van de marketingdirecteur
  • 6. Conclusies

·Wat is een Marketingdirecteur?

HijDirecteur Marketingis de persoon die verantwoordelijk is voor de planning en het beheer van de activiteiten van zijn afdeling, het beheer van de beschikbare middelen en met als doel bij te dragen aan het bereiken van de algemene doelstellingen van het bedrijf.

We zullen zien wat die activiteiten en functies zijn, maar eerst wil ik er even over nadenken.

Bedrijven zijn gestructureerd in afdelingen en dat is essentieelelk van de directeuren werkt op gecoördineerde wijze, als we succes willen vinden. Daarom moeten deze middenmanagers een vloeiende communicatie tussen henzelf en de manager onderhouden.

Dit lijkt duidelijk en misschien visualiseer je een piramidevormig organigram, toch? Ik zie het liever als iets circulairs en met elkaar verbonden, zodat de communicatie effectiever verloopt.

Ik laat het je zien met deze grafiek:

¿Qué es un Director de Marketing y qué funciones tiene? - Mailrelay (1)

Hoe dan ook, de Marketing Director is een van de belangrijke onderdelen van de bedrijfsstrategie en zijn relatie met Sales is zeer nauw. Hieronder zien we waarom.

¿Qué es un Director de Marketing y qué funciones tiene? - Mailrelay (2)

·Welke functies heeft een Marketingdirecteur?

Afhankelijk van het bedrijf waarin we werken, kunnen we ontdekken dat een Marketing Director een of andere functie vervult. Maar laten we, om niet te veel op bijzonderheden in te gaan, eens kijken wat de5 hoofdfunctieswie heeft dit figuur in het bedrijf.

*1. Maak het bedrijfsmarketingplan

Hoewel deze taak voor u misschien heel voor de hand liggend lijkt, zijn er talloze organisaties die zonder deze planning werken. Als Digital Marketing consultant ben ik tegengekomenbedrijven die ik heb gevraagd naar het budget dat hiervoor is uitgetrokken, maar zij hebben mij geen antwoord kunnen geven…omdat het niet bestond!

Als dit bij u het geval is, raad ik u aan er zo snel mogelijk mee aan de slag te gaan. Hiermee krijg je:

  1. Wijk niet af van de gedefinieerde strategie.
  2. Zorg voor een compleet beeld van de markt, uw positie daarin en die van uw concurrentie.
  3. Ken het budget dat u voor elke geplande actie kunt besteden.

Het is belangrijk dat u in gedachten houdt dat dit document niet op zichzelf is opgesteld, maar eerder:

  1. Het is opgenomen in het Algemeen Plan van het bedrijf.
  2. Bevatandere strategieën die ervan afhankelijk zijn, zoals SEO of het Social Media Marketingplan.

Deze gezamenlijke visie maakt het voor uw bedrijf makkelijker om de gestelde doelstellingen te behalen.

Uitleggenhoe u een marketingplan maaktHet is het onderwerp van een ander bericht, maar ik laat deze korte video voor je achter, zodat je jezelf in de situatie kunt plaatsen.

*2. Implementeer het marketingplan

Een strategie moet levensvatbaar zijn, net als de SAMRT-doelstellingen die zij bevat. Daarom wordt het feit van het maken van het document geassocieerd met de verantwoordelijkheid om het te implementeren en te definiëren hoe het moet worden gedaan.

Om elk van deze doelstellingen te verwezenlijken, moet een strategie worden gedefinieerd, individueel of gezamenlijk, voor sommigen van hen. Als de marketingdirecteur ze erop wijst, moet hij ook weten hoe hij ze moet bereiken.

In deze paragraaf wil ik nogmaals het belang benadrukken vanken de benodigde middelensucces hebben,menselijk en economisch.

*3. Leid de afdeling en verbind de strategie met de rest van het bedrijf.

HijMarketing Director is verantwoordelijk voor het gehele merkimago van het bedrijf. Je probeert daarom niet alleen een goede sfeer te creëren in je eigen team, maar je moet ook bereikbaar zijn en weten hoe de rest van het bedrijf werkt.

Dit beeld dat wordt gegeven moet consistent zijn met de realiteit van de organisatie en altijd het meest menselijke gezicht van de waarden erachter laten zien. Je moet de interne processen kennen, zodat je deze op de juiste manier en op de juiste toon aan potentiële klanten kunt overbrengen.

*4. Samenwerken met de commerciële afdeling

Traditioneel stonden deze twee afdelingen binnen het bedrijf tegenover elkaar. Maar deDigitale Transformatievan bedrijven maakt deze noodzakelijke toenadering mogelijk.

De nieuwelingensamenwerkingsmethoden tussen beide, zorgt er net als Social Selling voor dat de strategieën tussen beide elkaar aanvullen en helpen de doelstellingen van beide partijen te bereiken.

Laten we niet vergeten hoe dicht ze bij elkaar staan:Als Marketing tot doel heeft de commercialisering van een product of dienst te bevorderen, is Commercial verantwoordelijk voor de verkoop ervan.

*5. Wees op de hoogte van de tools en innovatie die op het gebied van marketing worden gegenereerd.

Dedigitalisering van communicatie en de komst van internetheeft ervoor gezorgd dat de Marketing Directeur een nieuwe stap in zijn kennis heeft moeten zetten. Daarom is het belangrijk dat je continu bijgeschoold wordt en dit doorgeeft aan je team.

Deze sector maakt vandaag de dag snelle vooruitgang, grotendeels dankzij de integratie van technologie in het dagelijks leven van mensen. Dit is de reden waarom dit verantwoordelijk isJe moet op de hoogte zijn van al het nieuws en de innovatie die zich in de sector afspeelt.Kennis van de tools is een “must” in hun functies (of het nu gaat om sociale netwerken, webdesign, e-mailmarketing, e-commerce of iets anders gerelateerd).

Elke organisatie is uniek en het kan zijn dat we meer toewijzingen van functies aan deze tussenpositie tegenkomen. Dit zijn echter de basisprincipes die u in uw dagelijks leven onder de knie moet krijgen. Als je je afvraagt ​​of het handig is om een ​​Digital Marketing Director te hebben, dan kan ik je vertellen dat dit van het bedrijf afhangt.

Soms kunnen online en offline door dezelfde persoon worden beheerd. Hoewel het, als het om afzonderlijke divisies gaat, van essentieel belang is dat er in teamverband wordt gewerkt en op één lijn wordt gebracht, zodat de strategieën van beide afdelingen ten volle kunnen worden benut.

¿Qué es un Director de Marketing y qué funciones tiene? - Mailrelay (3)

·Wat zijn de belangrijkste vaardigheden om een ​​goede Marketing Directeur te zijn?

Iedere goede afdelingsdirecteur moet weten met welk gebied hij of zij te maken heeft. Daarom wil ik dat allereerst benadrukkenTraining in marketing, offline en online, zijn essentieel om deze positie adequaat te kunnen ontwikkelen. We worden geconfronteerd met voortdurende evolutie en het is essentieel om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen die zich voordoen.

Dat gezegd hebbende, laten we eens kijken wat de belangrijkste vaardigheden zijn waarover een goede marketingdirecteur moet beschikken.

1*. Leiderschap

Er is talloze literatuur over hoe je een goede leider kunt zijn, daarom ga ik hier niet te veel bij stilstaan. Ik wil er wel op wijzen dat het niet om bevelen gaat, maar omhet team beïnvloeden om op een gedefinieerde manier samen te werken.

Dit karakter beïnvloedt ook het vermogen om op de juiste manier met de rest van de afdelingsmanagers om te gaan, waarbij altijd de relevantie wordt getoond die marketing in bedrijven steeds meer aanneemt.

2*. Strategische visie op het bedrijf

We hebben het over een belangrijke afdeling voor de reputatie van de organisatie. Het beeld dat onze doelgroep van ons heeft, is een van de pijlers van ieders groei.

Om deze reden is het belangrijk dat de Marketing Director een globale visie op het bedrijf heeft, zodat hij elk onderdeel ervan in de juiste context kan verwezenlijken.externe en interne digitale communicatie.

3*. Organisatorisch en analytisch vermogen

Als we het hebben over iemand wiens hoofdfunctie het creëren van een strategie is, is het duidelijk dat georganiseerd en analytisch zijn essentiële vaardigheden in zijn of haar profiel zijn.

Bij planning hoort een goede dosis van beide:

  1. Deorganisatie, om duidelijk alle stappen vast te leggen die u moet volgen en hoe u ze moet nemen.
  2. Deanalyses, weten hoe de verkregen resultaten moeten worden geïnterpreteerd en in overeenstemming kunnen worden gebracht met de algemene doelstellingen van het bedrijf.

4*. stress verdragen

De afdeling Marketing is nauw verbonden met verkoop en daarom kan deze verschijnenkritieke momenten die verband houden met sommigenbedrijfscrisis. Je moet die stress en druk weten te kanaliseren en beheersen, zodat het de rest van het team niet beïnvloedt en de werkomstandigheden optimaal blijven.

In gecompliceerde situaties moet de marketingdirecteur kalm blijven om de oplossing te vinden die deze omstandigheid ongedaan maakt.

5*. Wees creatief en open-minded

In dit bericht hebben we dat al een paar keer gezegdDe wereld van Marketing evolueert zeer snel. Daarom is het kunnen integreren van deze veranderingen in de strategie van het bedrijf een zeer gewaardeerde vaardigheid in het profiel dat we analyseren.

Door vooruitstrevend en creatief te zijn, kun je niet wachten tot anderen (of de concurrentie) het eerst doen. Als je kunt visualiseren hoe je die vooruitgang kunt inpassen,Het positioneert uw bedrijf als referentie in de sector.

*6. emotionele intelligentie

Om een ​​team te leiden en de afdeling te zijn die het meest wordt blootgesteld aan het imago dat een merk uitstraalt, is het vermogen om mensen te behandelen vereist.

Er zijn veel en heel verschillende zaken waar een Marketing Director mee te maken krijgt, zowel van zijn eigen afdeling als van anderen. Daarom is het zeer waardevolweten hoe je de emoties van hen allemaal (en die van jezelf) vakkundig kunt beheersen en beheren, zodat iedereen het beste van zichzelf geeften zijn tevreden over hun werk.

*7. Amar el Marketing

Als je het niet leuk vindt wat je doet, kun je je beter wijden aan iets anders waar je gepassioneerd over bent. Dit is de basis van alles, omdatals je plezier hebt in je werk, stroomt alles. Een Marketing Director zorgt ervoor dat optimisme aanstekelijk is en de werkomgeving optimaal is.

¿Qué es un Director de Marketing y qué funciones tiene? - Mailrelay (4)

·Hoeveel verdient een Marketingdirecteur?

Elk jaar worden er onderzoeken uitgevoerd naar de gemiddelde salarissen die worden ontvangen door de verschillende functies in de digitale marketing.

Om in dit bericht een antwoord te geven op de vraag vanWat is het salaris van een Marketingdirecteur in Spanje, Ik heb de afgelopen 3 jaar van twee verschillende bedrijven beoordeeld: Michael Page en Talent Tunity.

  1. Blijkbaar,de ervaringvan elke persoon bepaalt dat salaris. Een Junior is niet hetzelfde als een senior of een senior met meer dan 10 jaar ervaring.
  2. Ik heb ook gezien dat deze hoeveelheden van invloed zijn of je dat wel hebtuniversitaire studiesAl is het normaal dat ze voor een functie als deze worden gevraagd.
  3. Heb eenHoog Engels niveauHet is een van de variabelen die in deze onderzoeken naar voren komt.

Als ik de cijfers bekijk, heb ik gezien dat de salarissen in de loop der jaren zijn gestegen, een ondubbelzinnig teken van het belang dat marketing in bedrijven heeft. De eisen zijn ook gegroeid.

We zeggen dat het gemiddelde salaris van een marketingdirecteur in Spanje 70.000,-€ bedraagt

¿Qué es un Director de Marketing y qué funciones tiene? - Mailrelay (5)

· Massa-e-mail, het werkinstrument van de marketingdirecteur

Of het nu voor decommunicatie met leveranciers, met klanten of met de rest van de werknemers en collega's van het bedrijfis massa-e-mail een essentieel hulpmiddel.

Het maakt directe en effectieve communicatie mogelijk, zelfs als de andere persoon op dat moment niet beschikbaar is, kan hij of zij het bericht later zien en indien mogelijk reageren.

Zo’n belangrijk instrument,Het kan ons niet op het slechtste moment laten stranden.

Daarom biedt Mailrelay eenmailing hulpmiddelenorm gratis,met de beste gratis technische ondersteuning:

► Verzend elke maand gratis tot 80.000 e-mails

Gratis, zonder reclame, zonder dagelijkse verzendlimiet, echt gratis, iets dat ons echt onderscheidt van de rest van de concurrerende tools.

Met gratis technische ondersteuning(die ze niet allemaal, inclusief de bekendste, aanbieden).

  1. Met eenvoudig te gebruiken nieuwsbrief-editor
  2. Met autoresponders
  3. Met abonneefilters

Maar vooral,met gratis technische ondersteuning

Weet u dat u die dag uw mailing moet versturen?
verkoop en je weet niet hoe je iets moet doen?

Die dag verloopt uw ​​mailing goed dankzij technische ondersteuning via telefoon, chat of ticket.

Of bij een slechte DNS-configuratie
Gaan uw domeinen naar SPAM?

Die dag zult u het waarderen dat u gratis technische ondersteuning krijgt.

Ik zeg het niet, zij zeggen het:

¿Qué es un Director de Marketing y qué funciones tiene? - Mailrelay (6)

· Conclusies

De relevantie van marketing in bedrijven wordt steeds duidelijker en belangrijker. Was het een paar jaar geleden nog een onmisbaar onderdeel in de organigrammen, nu zien we dat het een cruciale afdeling begint te worden voor het bereiken van mondiale doelstellingen.

Deze disciplineheeft met de tijd mee kunnen evoluerenen heeft zijn kans gevonden om een ​​hoofdrolspeler te zijn in de digitalisering.

Internetheeft een ruimte geopend voorDigitale marketing, wat nog niet diepgaand bekend is bij conventionele professionals en dit maakt de ontwikkeling van de functies van deze afdeling veel verrijkender.

Momenteel is deDirecteur MarketingDe premie is hoog, met salarissen die beginnen overeen te komen met die van andere traditionele bedrijfsmanagers. Hun vaardigheden worden gewaardeerd en er wordt zorgvuldig naar gekeken bij de mensen die deze functie vervullen. Ook omdat hun functies steeds meer veranderen en er een grote dosis creativiteit en mentale flexibiliteit nodig is.

Vanuit mijn oogpunt zal deze trend blijven groeien en we zullen zien hoe digitale marketing het gewicht krijgt dat het werkelijk heeft. Tegenwoordig is bijna alles digitaal. Morgen zal dat nog meer het geval zijn.

Daarom is het noodzakelijk dat de Marketingdirecteur een permanente beroepsopleiding volgt. Het tempo waarin deze sector evolueert is hoog en is nu al een realiteit.

Geef jij mij jouw mening? Denkt u dat dit cijfer steeds belangrijker zal worden voor het succes van bedrijven en hun strategische plannen?

¿Qué es un Director de Marketing y qué funciones tiene? - Mailrelay (7)

Wat is een Marketingdirecteur en welke functies heeft hij of zij? - Mailrelay (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Maia Crooks Jr

Last Updated:

Views: 6442

Rating: 4.2 / 5 (63 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Maia Crooks Jr

Birthday: 1997-09-21

Address: 93119 Joseph Street, Peggyfurt, NC 11582

Phone: +2983088926881

Job: Principal Design Liaison

Hobby: Web surfing, Skiing, role-playing games, Sketching, Polo, Sewing, Genealogy

Introduction: My name is Maia Crooks Jr, I am a homely, joyous, shiny, successful, hilarious, thoughtful, joyous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.